27

Touko

Opiskelijat

WinNovan vuoden opiskelija kasvatti yritystään opintojen ohella

WinNovan vuoden opiskelijaksi on valittu Juha Heino. Heino aloitti opintonsa Porin liiketaloudessa vuonna 2013. Aiemmalta koulutukseltaan hän on puuseppä.

Juha Heinon motiivina liiketalouden opinnoille oli hänen oma yrityksensä Satatukku Oy, jonka hän on perustanut yhdessä puolisonsa kanssa alkuvuodesta 2013. Koska yrityksen perustaminen vaatii sekä aikaa että tietoja ja taitoja, Juha haki opintovapaata työstään opiskellakseen liiketalouden perustutkinnon asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelman.

Opintojen alussa asiakkaita Juhalla oli 15. Hänen yrityksensä myy B2B-periaatteella erilaisia elintarviketuotteita sekä päivittäistavarakauppoihin että erikoisliikkeisiin. Nyt, opintojen loppuvaiheessa asiakkaita on yli 160 ja hän on kyennyt paitsi työllistämään itsensä, puolisonsa sekä 3 kauppaedustajaa, jotka hoitavat myyntiä eri puolilla Suomea.

"Juha on aktiivinen opiskelija, joka haastaa opettajan kysymyksillään aiheesta kuin aiheesta. Hän osallistuu tunneille, tekee tehtävät ja kokeet yhdessä muiden kanssa, vaikka saisikin suuren osan osaamisen tunnistamisella. Hän haluaa uusimman tiedon ja kehittää taitojaan omaa yritystoimintaansa varten. Juha toimii osaltaan myös esimerkkinä ryhmän muille opiskelijoille siinä, kuinka opiskeluun kuuluu asennoitua," kertoo opettaja Konsta Ojanen.

Juha Heinolle luovutetaan Vuoden opiskelija -stipendi ammattiin valmistuvien kevätjuhlassa Porin Promenadissa 29.5.2015
 

Tänä kesänä aion..