8

Touko

Opiskelijat

Porin yliopistokeskus valmistelee pelillistämisen professuuria

Porin yliopistokeskus ja Satakunnan korkeakoulusäätiö ovat neuvotelleet Tampereen teknillisen yliopiston ja Turun yliopiston kanssa pelillistämisen professuurin perustamisesta yliopistokeskukseen.

Pelillistämisellä tarkoitetaan pelien dynamiikan ja mekaniikan soveltamista eri ympäristöissä, kuten erilaisissa verkkopalveluissa, koulutuksessa tai työelämässä.
 
- Porin yliopistokeskuksessa on jo entuudestaan vahvaa digitaalisen teknologian ja pelillistämisen osaamista. Tampereen teknillisen yliopiston ja Turun yliopiston yhteisenä hankkeena perustettava professuuri syventää osaltaan yliopistojen yhteistyötä ja edistää monitieteistä tutkimus- ja opetusyhteistyötä yliopistokeskuksessa, toteaa yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta.
 
Professuuri on määrä täyttää vuoden 2016 alusta alkaen, mikäli tarvittava rahoitus saadaan kerättyä.
 
- Satakunnassa on edelläkävijyyttä sekä pelialalla yleensä että pelillistämisen soveltamisessa yhteiskunnan eri osa-alueilla, muistuttaa Satakunnan korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja. Tavoitteena on, että erityisesti pelialan yritykset valtakunnallisesti lähtevät mukaan rahoittamaan professuuria.

Tänä kesänä aion..